buz kalıbında dondurulmuş. sonra kalıbın arkası ıslatılarak kalıptan çıkarılmış ve kilitli buzdolabı poşetine konmuş tavuk bulyonlarımız.
çorbalar ve pilavlar için...
hayatımda ilk defa Çınar için bütün tavuk parçaladım. o anlar sanki bir korku filmi sahnesinin içinde gibiydim. analık böyleymil demek insan neler yapabiliyor? belki de çocuğu için birilerinin canına bile kıyabilir insan?? o yara almasın diye... savaşlarda böyle bir içgüdüyle atılabiliyorlardır heralde düşman üstüne.........?????
ev yapımı tavuk bulyon...
gelgelelim nasıl yaptığımıza:
bütün tavuk alınır, parçalanır, yıkanır ve düdüklü tencereye konur. yeterli miktar sıcak su eklenir. mutlaka biberiyer eklenir. hem güzel bir lezzet için. hem de tavuğun benim sevmediğim kokusunu bertaraf etmek için. bu sefer bir havucu da dilimleyip tencereye koydum. haşlandı. blenderla "bırç bırç" yaptım. buz kalıplarına döktüm. donunca kalıptan çıkarıp poşete koydum. şimdi çorba yaparken evde tavuk var mıydı endişesi yok. hem de bir kaç kalıpla bol tavuklu çorbalar yapabiliyoruz. çok pratik. tavsiye edilir...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder