27 Ağustos 2013 Salı

tarhana

Yazın yaptığımız tarhana.. görüntüler ve tarif yine samsung note ile hazırlandı. Biz bu tarifin iki ya da üç katını yapmıştık. Çıkarması bütün günümüzü aldı. :)

Tabi sadece malzeme tarifini vermiş oldum. Bu malzemeler güzelce yoğuruluyır. Ekşimesi için yaklaşık bir hafta üstü kapatılarak bekleniyor. Hergün kontrol edilirek gerekirse tekrar yoğuruluyor. taşmamasına dikkat ediliyor. Bir hafta sonra masaların üzerine bezler serilerek güneşte kurutuluyor. Yalnız öylece kurumaya bırakmayacaksınız. Beşında nöbet tutarak evirip çevireceksiniz. kurudukça küçük parçalara bölmeye başlayacaksınız. Bu sırada güneşin başınıza geçmemesine dikkat edin. ;)
Akşama doğru artık iyie kıvama gelmiş, parçalar iyice küçülmüş, elekten geçirilecek kıvama gelmiştir. Şimdi sıra elekten geçirerek tarhanayı çıkartmakta...
tamamı bu prosedürden geçtikten sonra elde edilen ince tarhanayı temiz bir bez üzerine yayarak gölgede bir kaç gün daha kurutup kışın kullanmak üzere hazır hale getirmek kaldı.
kolay gelsin...  tek başına yapılacak iş değildir. imece bu gibi işler yüzünden doğmuştur. ;))

Afiyet olsun çalışkan karıncalara !

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder