Tam sonbahar keki. Gerçi ben ilkbaharda uydurdum bu tarifi ama.. ;)
Genelde kekleri ölçüyle yapmam ama bu sefer yayınlayabilmek için ölçtüm, unu bile.. umarım güzel olur. henüz pişmekte.. dolayısıyla fotoğraflar çekilmedi..
2 yumurta (yarım saat önceden buzdolabından çıkartılmış)
1 bardak toz şeker
1 pk. şekerli vanilin
çırpın.
1 bardak yoğurt
1 bardaktan 1 parmak az zeytinyağı
1 kaşık tereyağ
1 şeker kaşığı toz zencefil
1 şeker kaşığı tarçın
1 havuç (rendelenmiş)
2 elma (rendelenmiş)
1 çay bardağı dövülmüş fındık, ceviz, badem karışımı (arzuya göre biri ya da hepsi olabilir)
1 pk. kabartma tozu
1 bardak tam buğday unu
1 bardak yulaf unu
1 bardak (beyaz) un
sırasıyla karıştırılır. Ben rondo robotumda yapıyorum karıştırma işleminin tamamını.
Kek kalıbı sıvıyağ ile yağlanır. Karışım dökülür. Önceden ısıtılmamış 160 derece fırına sürülür.
Afiyet olsun. Bize de öyle olur inşallah...
önemli ve ekstra bilgi:
zencefil kolesterolü düşürür, çocuklarda iştah açıcıdır.
tarçın ise şeker seviyesini dengede tutar.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder