7 Eylül 2009 Pazartesi

Peynirli Cevizli Poğaça














2 yumurta(birinin sarısı üstüne sürmek üzere ayırılır)
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı zencefil
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı ceviz (isteğe göre artırılabilir, benimki biraz daha fazlaydı)
Aldığı kadar un (yarısından fazlası sökenin 7 tahıllı ekmek unu)
içine: beyaz peynir ve kaşar, maydanoz, nane, dereotu
üstüne: yumurta sarısı ve susam

malzemeler sırasıyla karıştırılarak hamur yoğurulur. İç malzemesi konarak poğaça şekli verilir. üstüne yumurta sarısı sürülür, susam dökülür. Önceden ısıtılmasına gerek olmayan 160 dereceye ayarlanmış fırına sürülür.


Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder